Burkina Faso


De wereld wordt steeds kleiner en ketens worden korter. Waar vroeger de handel uit vele schakels bestond, gaat alles nu heel direct: van teler naar producent. Tegelijkertijd nemen de kwaliteitseisen alleen maar toe. Dit waren voor ons redenen om een bedrijf op te richten in Burkina Faso. Maximum Trading en Kremer Zaden zijn samen met een plaatselijke partner, Zoungrana, eigenaar van Maxigrana S.A.R.L.

In Burkina Faso werken wij samen met vele boeren en boerencoöperaties die sesamzaad voor ons telen. In onze moderne fabriek in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, wordt het zaad geschoond. Daarna exporteren wij premium Burkina sesamzaad over de hele wereld. Maxigrana heeft ruim 50 mensen in dienst.

Ons doel is een verdere uitbreiding van activititeiten, zodat dit bedrijf een brede basis krijgt. Om dit doel te bereiken is er altijd gedreven eigen personeel in Burkina aanwezig. Tevens investeren wij veel in kennis en kunde van ons plaatselijke personeel en de boeren.

Afgelopen tijd zijn wij zeer betrokken geraakt bij het volk van Burkina Faso en hun strijd tegen de armoede. Daarom steunen wij nu de bouw van een ziekenhuis in het dorp Youba.